Zorgmassage

 

Massage kan voor iedereen, jong en oud, ongelooflijk veel betekenen. Het resulteert bijvoorbeeld in een beter slaapgedrag, het geeft een gevoel van geborgenheid en zelfs je weerstand gaat erop vooruit. Massage is niet gebonden aan leeftijd: het kan vanaf de geboorte tot in de laatste levensfase worden toegepast.

 

Mensen bij wie kanker is geconstateerd, komen niet alleen terecht in de medische molen, maar ook op mentaal vlak krijgen zij het een en ander te verwerken. Hier is zorgmassage een welkome manier om het 'patiënt zijn' even te kunnen vergeten. Massage kan op verschillende manieren gegeven worden en zal altijd afgestemd worden op de situatie en de wensen. Deze vorm van complementair zorg bevordert veelal de rust en ontspanning en kan helpen tegen angst en een sombere stemming.

 

Ook in de palliatieve zorg is massage een dankbare vorm om de kwaliteit van het leven te verhogen. Het geeft een moment van aandacht, aanraking en verzachting. De milde massage wordt met liefde en oprechte aandacht gegeven en laat voor even alles vergeten. Zelfs na de massage blijft het fijne gevoel van diepe ontspanning nog lang aanwezig.

 

In de ouderenzorg kan massage heel goed ingezet worden. Voor verzorgingstehuizen en bij kleinschalig wonen is het mogelijk om zorgmassage aan de bewoners als complementaire zorg aan te bieden. Gedurende een dag(deel) kunnen zij genieten van liefdevolle aanraking en aandacht.

 

 

Hoe wordt zorgmassage gegeven?

Een zorgmassage wordt in de praktijk, thuis of in het verzorgingstehuis gegeven. Afhankelijk van de behoefte en de mogelijkheden wordt zorgmassage altijd op maat gegeven. Ieder mens is immers anders. De intentie daarentegen is altijd hetzelfde: warmte, respect en liefdevolle aanraking.

 

Een zorgmassage kan bestaan uit:

  • Handmassage
  • Voetmassage
  • Massage op een stoel (met of zonder kleding)
  • Massage op een massagetafel
  • Massage op bed (in zijligging, deels zonder kleding)
  • Rebozo massage (met een doek)

Rebozo (massage met een doek)

 

Deze bijzondere massagetechniek is geschikt voor iedereen en bijna elke situatie. Denk hierbij aan massage bij kinderen, volwassenen en ouderen. Rebozo massage is een laagdrempelige massage welke liggend op de grond, zittend op een stoel of in een rolstoel en zelfs staand kan worden ontvangen.

Een Rebozo massage wordt gegeven met een doek. De Rebozo wordt om een gedeelte van het lichaam gelegd en op spanning gebracht. Daarna worden er met de Rebozo kleine of grotere bewegingen gemaakt, waardoor je in het doek wordt gewiegd en bewogen. Dit zorgt voor een zeer rustgevende massage. Het geeft een fijne en ontspannen ervaring.

Handmassage

 

In de dagelijkse zorg is er voor bijvoorbeeld dementerende mensen vaak weinig ruimte voor echt lichamelijk contact. Daarom kan een handmassage al veel voor hen betekenen. Het kan angstige en onrustige gevoelens verminderen. Er is een moment van echt en warm contact.

Massage op een stoel

 

Tijdens een massage op een gewone stoel gaat de masseur achter je zitten zodat hij je rug kan masseren. De rug wordt bedekt met een handdoek over de kleding heen, maar kan ook zonder kleding en met massage olie gegeven worden. Door de langzame, ritmische strijkingen voel je je snel zeer ontspannen, misschien wel slaperige worden. Voordeel van deze massage is dat het overal en op elk moment gegeven kan worden.

 

Massage op bed

 

Mocht het zo zijn dat het moeilijk is om uit bed te komen, dan is er de massage in zijligging. Deze kan goed in bed gegeven worden. Dat kan zowel over de met een handdoek bedekte kleding heen als zonder kleding waarbij gemasseerd wordt met olie. Voordeel is dat de bedlegerige gewoon kan blijven liggen en alleen maar op z’n zij hoeft te gaan liggen. Door het “inpakken” in de handdoeken ontstaat een veilig en geborgen gevoel. Zo kan degene genieten van een mooie, liefdevolle en ontspannen massage.

Geurbeleving

 

Met geuren kunnen de zintuigen worden aangesproken, herinneringen worden opgehaald en kan er verbinding worden gelegd met vroegere tijden. Hierdoor kan een mooi, droevig of juist een heel blij gesprek op  gang worden gebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geur van appeltaart, een bosje fresia’s of Eau de Cologne. Eau de Cologne, welke cijfers horen daar ook al weer bij? Welke herinnering heeft je moeder of oma aan groene zeep?

Wat kost een zorgmassage

 

De kosten voor deze 60 minuten durende zorgmassage bedragen € 75,-. Dit is inclusief reiskosten tot 20 km vanaf Wierden. De masseur komt bij u thuis en neemt alle benodigdheden mee. Alleen voor de massage op een stoel wordt uw eigen stoel gebruikt. U kunt uw afspraak zelf inplannen of u kunt contact opnemen met de masseur.

 

Voor verzorgingstehuizen en kleinschalig wonen geldt een tarief van € 275,- per dagdeel van 4 uur. Voor een afspraak kunt u het beste even contact opnemen met Ron Woelk van Bencura Massages en Treatments.

De contactgegevens vindt u onderaan deze pagina.

 

 

Voetmassage

 

Je voeten hebben veel te verduren. Waarom zou je ze dan eens lekker verwennen. Door de voeten te behandelen, wordt de aandacht naar beneden gehaald...uit het hoofd. Zo worden je gedachten even met rust gelaten. Naast dat een voetmassage zeer rustgevend is, maakt het de voeten ook nog eens lekker zacht en soepel.