Schouderklachten en pijn in de onderrug

 

Naast massages en treatments kun je bij BenCura ook terecht voor het losmaken van je vastzittende schouders en/of onderrug. Je krijgt dan geen hele massage, maar alleen je rug, schouder en nek worden behandeld.

 

Vastzittende spieren zijn veelal de oorzaak van een stijve nek en schouder. Een verkeerde werk- of slaaphouding is hiervan een belangrijke boosdoener. Spanningen, stress en een verkeerde of verkrampte houding zorgen ervoor dat afvalstoffen zich ophopen in de schouder en de nek. Deze opeenhoping van afvalstoffen in de spieren noemen we spierknopen of triggerpoints. Je krijgt hierdoor het gevoel dat alles strak en gespannen staat. Ook kan het hoofdpijn veroorzaken.

 

Andere veelvoorkomende oorzaken van pijn in je nek, schouders of onderrug zijn:

  • Kou op je spieren.

  • Het maken van een onverwachte beweging.

  • Langdurige stress.

  • Te zware belasting van de nek- en schouderspieren.

  • Griep.

  • Spierverrekking

 

Een behandeling van schouders, nek en/of onderrug kan een “bevrijdende”  uitwerking hebben. Het voelt niet alleen beter, het is ook beter.

 

Gedurende de behandeling van een (half) uur wordt onderzocht of het bindweefsel los genoeg is. Vervolgens zal de aandacht uitgaan naar verdikkingen, gespannen spieren en knooppunten in de onderrug of in de schoudergordel en de nek. Het doel van de behandeling is het op een acceptabel niveau krijgen van je klachten.

 

Liggen de accenten minder op de spierknopen, maar meer op een hoge spierspanning? In dat geval is een massage met magnesium een goede optie. Deze massage is erop gericht om de spieren op een natuurlijke manier te laten ontspannen. Het magnesium vindt zijn weg via de huid naar de spieren. Daar zorgt het voor de nodige ontspanning. De magnesium behandeling bestaat uit:

  • Reiniging voor een schone huid

  • Scrub waardoor dode huidcellen worden verwijderd

  • Massage met magnesium gel

Op de speciale magnesium pagina lees je alles over de kracht van magnesium.

 

Verwacht niet dat na één behandeling al je klachten verdwenen zijn. Een aantal behandelingen zullen nodig zijn om tot een bevredigend resultaat te komen. De masseur zal dit samen met jou overleggen.

 

Mocht het zo zijn dat tijdens deze behandeling blijkt dat je klachten niet voortkomen uit spierknopen of gespannen spieren, dan volgt een advies om naar een fysiotherapeut of huisarts te gaan.

Prijzen

 

Afspraak maken